Fotografie Amsterdam

Hans Pieterse Fotografie Amsterdam

Hans Pieterse is een vooraanstaand fotograaf gevestigd in Amsterdam. Hij ging naar de Fotovakschool in Den Haag en werd de vaste assistent van Dirk Karsten. Dirk is een internationaal geprezen reclamefotograaf. Inmiddels werkt hij al ruim 20 jaar vanuit zijn eigen professionele fotostudio.

Hij is gespecialiseerd in high-end reclame- en marketing fotografie, productfotografie, stop-motion animatie en packshots. Hans experimenteert met licht, composities en beweging. Zo weet hij producten op unieke wijze vorm te geven en biedt hij zijn vele opdrachtgevers veel mogelijkheden.

Productfotografie

De bekende reclame- en productfotograaf uit Amsterdam heeft naast zijn brede expertise ook de nodige ervaring. Hans begon in de jaren negentig zijn eigen studio. Toen werd hij al snel door Nike benaderd voor een samenwerking. Zijn unieke productfotografie zorgde ervoor dat hij snel naam maakte in de fotografie wereld waarop ook andere grote merken volgden. High-end merken zoals Adidas, Amstel, Hema en Asics hebben al gebruik gemaakt van zijn kennis en kundigheid op het gebied van branding, licht, beeld, storytelling en volmaakte nabewerking.

Naast zijn bekende productfotografie verzorgd Hans Pieterse tevens hoge resolutie packshots voor webshops en PR- en communicatie doeleinden. Zijn eindproduct is altijd haarscherp, doeltreffend en met precisie uitgevoerd.

Tevens is Hans Pieterse een echte ‘hands on’ fotograaf en haalt hij energie en voldoening uit het creatieve proces. Hierin spelen inspiratie en actieve betrokkenheid een grote rol. Hij denkt graag met zijn opdrachtgevers mee en is innovatief in het verfijnen van concepten. Storytelling ligt aan de kern van zijn werk. Ieder product heeft een verhaal en Hans Pieterse weet als geen ander hoe dit verhaal op doeltreffende wijze visueel kan worden weergegeven. Mede door zijn kennis op het gebied van lichttechniek en compositie worden binnen zijn professioneel uitgeruste studio werelden en sferen gecreëerd waarin producten echt tot leven komen. Concept transformeert in beeld en communiceert precies hetgeen dat de opdrachtgever voor ogen heeft.

Non-commissioned

Naast productfotografie schiet de Amsterdamse fotograaf prachtige beelden voor zijn onafhankelijke art series. Samen met zijn Leica camera gaat hij onder andere de straten van Amsterdam op om authentieke en geïnspireerde foto’s van zowel bekende als onbekende kanten van de wereldstad te schieten. Inspiratie, vernieuwing en ontwikkeling zijn voor Hans Pieterse kernwoorden van grote waarde. Het steeds experimenteren met nieuwe stijlen en ideeën zorgt ervoor dat zijn technische vaardigheden op natuurlijke manier groeien en grensverleggend blijven. Deze manier van werken zorgt er tevens voor dat opdrachtgevers geïnspireerd en verrast blijven. Iets dat Hans de artistieke vrijheid geeft om uniek werk te blijven produceren.